Nefericirea

Nu stiu ce diavol o fi hotarat sa ne faureasca pe noi cei de aici de sub soare, aruncandu-ne in absurdul unei existente pe care nu am cerut-o si pe care multi poate o considera vana si o traiesc inertial. Dar sa nu va intristeze toate aceastea, o parea uneori existenta plina de nonsens, dar asta nu e un motiv de tristete. Si nu, nu o sa va zic nimic de genul ca exista Dumnezeu, ca puteti spera la nu stiu ce sau sa aveti cutare viziune ”optimista” asupra vietii. Caci nu iubesc acest optimism ce iti pretinde o convertire cu forta, parca amenintandu-te cu disperarea pentru a fi fericit.

De aceea va intreb: ce fericire e mai mare decat aceea de a putea fi si nefericit? Dar sa nu ne traim nefericirea ca pe un adevarat infern, ci invesmantati-o in cele mai tipatoare culori ale carnavalului, jucati-va cu ea, radeti de propria nefericire. Sa ne detasam de propria nefericire, sa ne imbatam cu propria noastra miciime si efemeritate, caci ce ar putea fi mai eliberator, mai inaltator? decat a realiza ca nu suntem nici macar cat un fir de nisip de pe toate plajele lumii, la scara acestui univers.

Sa lasam in urma atatea paradigme, atatea glasuri tunatoare cu ale lor vane porunci, ce nu-si doresc decat sa domine, si nicidecum realmente sa ajute cu ceva. Caci in ochii mei toti acesti ”trebuie sa faci asta” fara a ti se explica nimic, sau eventual primind doar o pseudoexplicatie, nu sunt altceva decat vointa unora de a se simti mari, cand ei in realitate  sunt  mici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: