Cantecul noptii

Cat de departe-mi zboara gandul cand e cerul presarat cu stele. Si iar luna, prea binecunoscuta-mi luna, parca imbie la o intoarcere spre vremuri mai simple, spre o necunoscuta epoca de aur a inceputului.

Si cine ar putea sa regaseasca in el insusi taria de a recunoaste, ca desi totul e asemeni unei nesafarsite zadarnicii, desi reflectand asupra lucrurilor, nu gasim vreun sens metafizic ce s-ar trage din ele, totusi viata merita traita in toata splendoarea ei.

Dar as vrea ca din penumbra gandurilor mele din vreo noapte cu luna plina sa tasneasca seva unui viitor sens. Si am sa cant atunci cantecul noptii, cantul celei mai mari nopti ce va fi sa vie vreodata peste sufletele celor de sub soare.

Priviti spre viitor, voi cei ce ati ratacit prin aceasta existenta. Nu fi-va oare tot ce numim viitorul nostru, toate nazuintele noastre si idealurile, nu fi-vor oare ele sclipiri de peste zari ale acelor paradisuri pierdute? Caci cati din noi nu avem macar umbra unei amintiri a ceva ce am putea numii Paradis? Dar acest paradis ce si-l poarta fiecare in suflet spre a sa izbavire de sub rotile materiei si ale veacului, de cate ori ne reapare el luminos in suflet, fie si doar ca un orizont al sperantei?

Oare nu prea curand uitam de tot ce poate candva visam? punand in loc mereu alte si alte plasnuiri ale imaginatiei, desi undeva, departe, prin taramurile neumblate din noi insine zac inca, uitate, mai mult simtite, mai mult amintire a unei amintiri, idealismul si setea de viata a copilariei.

Sa nu credeti ca urasc cunoasterea, nici maturitatea, doar ca cei mai multi dintre noi  nu-si gasesc maturitatea, ci intr-o eterna copilarie ratata traiesc suspendati parca undeva intre Iad si Paradis .Si tuturor acestor suflete obosite si chinuite mi-as dori sa le daruiesc nazuintele cele mai inalte si sperantele cele mai frumoase drept trepte ale inaltarii spre cele mai senine zari ale omenirii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: