Ministerul Minunilor

Azi dimineata cand m-am trezit, vazand blocurile cenusii de vis a vis mi-a traznit o idee legat de situatia politica de la noi. Nu inteleg de ce e asa de complicat de facut un guvern. Dar ca sa simplificam totul eu as propune sa fie desfintate toate ministerele infiintandu-se in schimb unul singur : Ministerul Minunilor.

Caci oare nu suna a minuni promisiunile ce se fac in cadrul campaniei electorale? Atunci de ce sa ne pierdem vremea cu chestiuni gen : finante, agricultura, economie etc, sa recunoastem ca tot ceea ce ne dorim, atat noi cat si cei ce ne conduc e o tara a minunilor. Si ce nevoie ar avea o tara a minunilor de mai multe ministere in afara acestui unic minister?

O prima masura care ar  acestui minister ar trebui sa fie desfintarea separarii puterilor in stat. Parlamentul va avea o singura camera, cativa baieti la mansarda vor face genuflexiuni dand unanimitati. Caci am uitat sa va spun ca pentru a reduce cheltuielile tot ce inseamna justitie, parlament si guvern va fi comasat intr-o singura cladire, cu o uriasa cruce in varf evident.

Si justita va fi eficientizata. Popun modelul solomonic pentru eficientizarea ei. Vine un om si acuza ca a fost furat? Se iau banii celui care e acuzat de furt, se face focul in soba, si daca cel acuzat de furt nu protesteaza inseamna ca el este hotul. Caz in care nu se trece la urmatoarea proba. In cazul in care se protesteaza se poate trece la urmatoarea  proba : plimbatul pe sarma electrificata a celor doi implicati la inaltimea de 10 metri, pentru a stabili prin gratia divina cine spune adevarul.

Fireste ca pentru o mai mare eficienta a actului de justitie, aceasta va fi transmisa live de catre televiziunea nationala : Zerotv.

Totodata angajatii statului vor fi platiti in natura pentru a se reduce cheltuielile. Cu alte cuvinte din recolta de zarzavaturi de pe acoperisul cladirii ministerului .

Si asa sunt sigur dragi prieteni ca vom avea nu o autostrada suspendata ci una zburatoare in varianta cuantica, va asigur ca cei din afara tarii ce se intorc inapoi nu vor primii 20000 de euro, ci ei vor primii chiar dreptul de a-si face singuri bancnote cate poftesc.

Iar desfintarea taxelor si impozitelor va fi inutila, deoarece se va trece la proprietatea comuna devalmasa.

Si mai adaug si departamentul de viitorologie al numitului minister. Acesta va da o serie de comunicate catre popor, cum ar fi de pilda : constructia autostrazilor varianta clasica se suspenda deoarece se preconizeaza trecerea in 2070 la transportul cu masini zburatoare. Din intelepciunea conducatorilor nostri am decis sa economisim capitalul neefectuand o investitie ce se va dovedi inutila in viitor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: